ГоловнаСвіт

Жертвами урагану "Ірма" в Карибському регіоні стали 8 людей

За оцінками ООН, від урагану можуть постраждати близько 37 млн чоловік. 

Жертвами урагану "Ірма" в Карибському регіоні стали 8 людей
Фото: theguardian.co.uk

Внаслідок потужного урагану "Ірма" на французьких заморських територіях у Карибському морі загинули вісім чоловік, ще 23 постраждали.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на міністра внутрішніх справ Франції Жерара Коллома.

За словами Коллома, кількість жертв у Сен-Мартені і Сен-Бартельмі може рости, оскільки рятувальні команди ще не завершили перевірку островів.

"Пошукова операція почнеться на світанку", - сказав міністр.

Співробітники установ системи ООН готуються до надання допомоги жителям Карибського басейну, які можуть постраждати від урагану "Ірма", насамперед, сім'ям із дітьми. За їхніми оцінками, від урагану можуть постраждати близько 37 млн осіб, повідомляє Центр новин ООН

"Ми вже відрядили в Барбадос групу співробітників ООН з гуманітарних питань. Вони будуть працювати з Карибським агентством з надзвичайних ситуацій. До відправлення готові ще кілька груп. Ми припускаємо, що від урагану можуть постраждати до 37 мільйонів чоловік", - заявив прес-секретар ООН на брифінгу в Нью-Йорку.

За його словами, до діяльності щодо запобігання тяжким наслідкам урагану, що насувається, залучають поліцейських і військовослужбовців ООН на Гаїті.

У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) заявили, що вже найближчим часом стихія може обернутися тяжкими наслідками для сотень тисяч дітей, підлітків та їх сімей в Антигуа і Барбуді, Домініці, Сент-Маартені, Сент-Кітс і Невісі та на Віргінських островах. Потім ураган, найпевніше, впаде на Домініканську Республіку, Гаїті, Кубу та США.

"З огляду на потенційну небезпеку "Ірми", вкрай важливо готуватися до неї належним чином, стежити за інформацією і проявляти пильність з тим, щоб уникнути важких наслідків для найбільш вразливих категорій населення, зокрема, дітей", - сказала регіональний директор ЮНІСЕФ в Латинській Америці і Карибському басейні Маріта Персеваль. 

Зазначається, що доки ще рано говорити про масштаби наслідків урагану для регіону загалом. Але вже на цьому етапі відділення ЮНІСЕФ на місцях готуються до можливого постачання у зони лиха питної води і продуктів харчування, а також до надання першої медичної допомоги дітям і підліткам. Вони налагоджують зв'язок з місцевими підлітками через різного роду соціальні мережі.

"ЮНІСЕФ перебуває в постійному контакті з урядами, з іншими установами ООН, з партнерськими організаціями та готовий надати необхідне сприяння і підтримку", - йдеться в прес-релізі ЮНІСЕФ.

Як повідомлялося раніше, ураган "Ірма" зробив Карибський острів Барбуда непридатним для життя.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram