ГоловнаСвіт

ООН звинуватила війська Асада в застосуванні хімзброї

"Ці напади - це відверті порушення міжнародного гуманітарного права і Конвенції про хімічну зброю".

ООН звинуватила війська Асада в застосуванні хімзброї
Жертвы химатаки в Сирии
Фото: EPA/UPG

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) поклала відповідальність за застосування хімічної зброї в сирійському місті Хан-Шейхун на війська президента Башара Асада.

Про це йдеться в спеціальній доповіді, опублікованій на сайті організації

"Сирійські військово-повітряні сили використовували зарин у Хан-Шайхуне, убивши понад 80 осіб, більшість з яких були жінками та дітьми. Удару з повітря було також завдано по довколишніх медичних установах. Це призвело до серйозного зниження їх здатності надавати допомогу жертвам хімічної атаки і, як наслідок, збільшення числа жертв серед цивільного населення", - йдеться в документі.

Також автори доповіді вважають, що сирійські війська використовували бойовий хлор в м. Ідліб, Хамаха і східній Гуті. "Ці напади - це відверті порушення міжнародного гуманітарного права і Конвенції про хімічну зброю", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 4 квітня на місто Хан-Шейхун скинули хімічні боєприпаси, в результаті чого загинули 87 осіб, постраждали близько 200. Сирійська опозиція і країни Заходу звинуватили в атаці ВВС урядових військ. У Дамаску всі звинувачення відкинули.

Через три дні США завдали ракетного удару по аеродрому Шайрат, який використовує сирійська військова авіація. Всього було випущено 58 крилатих ракет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram