ГоловнаСвіт

Gucci та Louis Vuitton відмовилися працювати з дуже худими моделями

Моделей зобов'язали надавати довідку про задовільний стан їхнього здоров'я. 

Gucci та Louis Vuitton відмовилися працювати з дуже худими моделями
Фото: uberkid.typepad.com

Компанія Kering, якій належать бренди Gucci та Yves Saint Laurent, а також корпорація LVMH (Louis Vuitton, Givenchy, Christian Dior,) вирішила відмовитися від співпраці із занадто худими моделями.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Згідно з новим статутом, компаніям забороняється наймати дівчат віком до 16 років для демонстрації дорослого одягу чи брати участь у показах такого одягу. Крім того, компанії не повинні брати на роботу жінок із розміром одягу меншим від XS (34-й розмір за французькою системою) і чоловіків із розміром одягу меншим від S (44-ий).

Крім того, моделі мають надати медичну довідку, яка підтверджує задовільний стан їхнього здоров'я.

Член ради директорів LVMH Антуан Арно вітав ініціативу компанії, повідомляється  на сайті Kering

"Я глибоко переконаний у тому, що робочі стосунки між брендами, агенціями та моделями LVMH Group виходять за рамки звичайного дотримання закону. Добра доля моделей має дуже велике значення для нас. Як лідери в лакшер-сегменті, ми вважаємо, що наша роль має бути в авангарді ініціативи створення нових стандартів моди і сподіваємося, що за нами підуть інші", - сказав Арно.

Нагадаємо, що раніше цьогоріч у Франції ухвалили закон, згідно з яким будинкам моди забороняється працювати із занадто худими моделями. У разі порушення закону, представники модних будинків чи агентств можуть бути оштрафовані на суму до € 75 тис. євро або позбавлені волі на термін до шести місяців.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram