ГоловнаСвіт

У Данії власник затонулого підводного човна розповів, як загинула журналістка

Данський винахідник стверджує, що після смерті журналістки хотів накласти на себе руки.  

У Данії власник затонулого підводного човна розповів, як загинула журналістка
Ким Валль и Петер Мадсен на борту подлодки Nautilus
Фото: Ritzau Foto

Данський винахідник, творець підводного човна "Наутілус" Петер Мадсен назвав причиною смерті шведської журналістки Кім Валле випадковий удар об люк.

Про це пише The Copenhagen Post

Свідчення Мадсена зачитав у суді прокурор. За словами винахідника, він разом з Валле піднімався на капітанський місток.

Винахідник нібито відкрив люк вагою 70 кілограмів, але послизнувся, внаслідок чого металеві двері впали на Валле. Як пояснив капітан, Валле лежала в калюжі крові, тому він подумав, що вона, швидше за все, мертва. Тоді він нібито вирішив накласти на себе руки, але передумав, викинув тіло в море і вирішив затопити підводного човна.

Мадсен, як  і раніше, відмовлявся визнати провину в ненавмисному вбивстві, але кається в тому, що викинув тіло журналістки в море.

Нагадаємо, що тіло журналістки без голови й кінцівок знайшли в прибережних водах Копенгагена. 30-річна шведка була журналістом-фрілансером і писала для New York Times, Guardian і Vice. Журналістка готувала матеріал про Петера Мадсена і його підводний човен "Наутілус". Субмарина була побудована 2008 року і вважалася тоді найбільшим приватним підводним човном у світі. Мадсен зібрав гроші на її будівництво за допомогою краудфандингу.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram