ГоловнаСвіт

Двох учасників "Шалтай-Болтаю" засудили до трьох років колонії

Хакерів звинуватили в неправомірному доступі до комп'ютерної інформації в складі організованої групи з корисливих мотивів. 

Двох учасників "Шалтай-Болтаю" засудили до трьох років колонії
Константин Тепляков и Александр Филинов
Фото: РБК

Мосміськсуд засудив до трьох років колонії загального режиму двох членів хакерської групи "Шалтай-Болтай" - Костянтина Теплякова й Олександра Філінова - у справі про незаконний доступі до комп'ютерної інформації.

Про це повідомляє "Дождь"

Наприкінці серпня прокурор запросив два з половиною роки колонії для Філінова і три роки колонії для Теплякова.

Як зазначає ТАСС, суд також вирішив конфіскувати знайдені у Філінова € 70 тис. у дохід держави.

Хакерів звинуватили в неправомірному доступі до комп'ютерної інформації в складі організованої групи з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 272 КК РФ). За версією слідства, у період з 2013 до 2016 року Філінов і Тепляков разом з іншими хакерами зламали кілька комп'ютерів у Росії. Вони заволоділи інформацією з них і скопіювали її для продажу.

У справі хакерів згадується шість епізодів неправомірного доступу до інформації. Серед них - злом листування прес-секретаря прем'єр-міністра Наталії Тімакової, заступника начальника управління з внутрішньої політики адміністрації президента Тимура Прокопенка, помічника президента Андрія Білоусова, гендиректора МІА "Росія сьогодні" Дмитра Кисельова, віце-президента департаменту розвитку бізнесу АТ "Універсальна електронна карта" Євгена Кислякова та співробітниці секретаріату групи "Сума" Олени Мороз.

Нагадаємо, що в липні лідер хакерської групи "Шалтай-Болтай" Володимир Анікеєв отримав два роки колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram