ГоловнаСвіт

Польща планує відмовитися від купівлі електроенергії з-за кордону

РП має намір розвивати власні можливості.

Польща планує відмовитися від купівлі електроенергії з-за кордону
Фото: Depositphotos/vencav

Польща не буде імпортувати на постійній основі електроенергію з України чи Білорусі, а має намір розвивати власні можливості.

Про це заявив уповноважений уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський під час Економічного форуму в Криниці-Здруй, повідомляє "Укрінформ".

"У нашій стратегії немає місця імпорту електроенергії з української електростанції в Хмельницькому, з Острівка в Білорусі, або з інших місць за межами Польщі", - заявив Наїмський.

За його словами, іноземні джерела енергопостачань не вписані в портфель на польському ринку, оскільки це означало би необхідність зменшення власного видобутку.

"Цього не буде. Ми хочемо будувати нові електростанції в Польщі, у нас це записано в планах і ми це реалізуємо", - заявив уповноважений уряду.

Наїмський повідомив, що впродовж кількох наступних десятиліть виробництво електроенергії в Польщі буде спиратися переважно на польське вугілля, а також на газ. Окрім того, в Польщі також буде рости частка відновлювальних джерел енергії.

Нагадаємо, в червні Наїмський заявив, що Польща планує відмовитися від російського газу з 2023 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram