ГоловнаСвіт

КНДР пригрозила США новими "пакетами подарунків" у разі провокацій

Посол КНДР в ООН знову заявив про успішне випробування водневої бомби. 

КНДР пригрозила США новими "пакетами подарунків" у разі провокацій
Фото: EPA/UPG

Північна Корея заявила, що недавній запуск ракети був "пакетом подарунків", адресованим США, і що вона готова надіслати Штатам нові "подарунки" в разі подальших провокацій.

Про це заявив у Женеві на Конференції з роззброєння посол КНДР в ООН Хан Ті Сон (Han Tae Song), передає агентство Рейтер

"Я з гордістю кажу, що два дні тому, 3 вересня, КНДР успішно провела випробування водневої бомби для міжконтинентальної балістичної ракети в рамках свого плану побудувати стратегічну ядерну силу", - заявив він.

"Останні заходи самооборони, вжиті в КНДР, є подарунковим набором, адресованим виключно США. Сполучені Штати отримають більше подарунків від моєї країни, поки вони покладаються на безрозсудні провокації та марні спроби чинити тиск на КНДР", - заявив північнокорейський посол.

Нагадаємо, що 3 вересня Північна Корея оголосила про випробування водневої бомби. На території КНДР зафіксували землетрус на глибині "нуль кілометрів", тобто на поверхні, чого під час природних землетрусів не буває. У зв'язку з цим міжнародна спільнота розглядає інцидент як вибух.

Напередодні постпред США при ООН Ніккі Гейлі заявила, що Північна Корея напрошується на війну.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram