ГоловнаСвіт

Близько 20 осіб, які вижили, і очевидців пожежі в лондонській висотці намагалися накласти на себе руки

Експерти вважають, що буде ще багато випадків посттравматичного синдрому.

Близько 20 осіб, які вижили, і очевидців пожежі в лондонській висотці намагалися накласти на себе руки
Grenfell Tower
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 20 осіб, які вижили під час пожежі в багатоповерхівці Grenfell Tower у Лондоні або були її очевидцями, намагалися накласти на себе руки.

Про це повідомляє BBC із посиланням на волонтерів благодійних організацій, які допомагали постраждалим.

Засновник благодійної організації Silence of Suicide Іветт Грінвей пояснила, що про спроби самогубства тих, хто вижив, і очевидців повідомляли волонтери, які допомагали людям після пожежі. Багато з них, за словами Грінвей, не могли позбутися нав'язливих і тривожних спогадів про пожежу.

"Багато у кого залежність від алкоголю або наркотиків. Люди почуваються ізольованими (...) Буде ще багато випадків посттравматичного синдрому, депресії, тривоги і людей, які калічать себе, адже всі досягають різних етапів травми в різний час", - наголосила Грінвей.

Вона зазначила, що допомоги волонтерів, які розклеюють листівки з номерами служб психологічної підтримки, недостатньо. Людям потрібна допомога психологів, яку їм майже не надають. За словами медсестри з 20-річним досвідом роботи, яка допомагала тим, хто вижив, від постраждалих не можна чекати, що вони будуть "шукати допомоги" і просити про неї. Замість цього потрібно зробити так, щоб психологи приходили до потерпілих самі. Пожежа в 27-поверховому будинку Grenfell Tower сталася 14 червня. В результаті загинули близько 80 осіб. За версією поліції, займання, що призвело до пожежі, сталося в морозильній камері холодильника Hotpoint.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram