ГоловнаСвіт

Двоє російських військових загинули в Сирії

Автомобільна колона зазнала мінометного обстрілу ІДІЛ.

Двоє російських військових загинули в Сирії
Фото: syria.mil.ru

Двоє російських військовослужбовців-контрактників загинули в провінції Дейр-ез-Зор в Сирії в результаті обстрілу терористів ІДІЛ, передає РИА Новости.

"Військовослужбовці контрактної служби супроводжували автомобільну колону російського Центру за примирення ворожих сторін. Під час руху у провінції Дейр-ез-Зор автомобільна колона зазнала мінометного обстрілу терористами ІДІЛ. В результаті обстрілу один російський військовослужбовець загинув, ще один отримав важкі поранення ", - йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

Пораненого солдата терміново доставили до лікарні, але отримані травми виявилися несумісними з життям.

На початку серпня агентство Рейтер повідомило, що з початку 2017 року в Сирії загинули щонайменше 40 росіян. Агентство, посилаючись на інформацію, отриману від рідних і близьких загиблих, пише, що за останні сім місяців у Сирії загинув 21 приватний військовий фахівець і 17 військових з Росії. Про статус ще двох осіб невідомо.

Нагадаємо, що російська військова операція в Сирії розпочалася у вересні 2015 року. Влада Росії стверджувала, що в ній бере участь лише авіація, а наземна операція виключена. Однак потім з'ясувалося, що весь цей час у Сирії діяли і російські спецпризначенці. Офіційно метою військової операції в Сирії російська влада називала боротьбу з бойовиками з екстремістського угруповання "Ісламська держава". На Заході вважають, що фактично Росія під приводом боротьби з ІД надавала підтримку режиму сирійського президента Башара Асада в громадянській війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram