ГоловнаСвіт

"Єдина Росія" відкрила власний "університет"

Одночасно дистанційно навчатися зможуть до 80 тис. осіб.

"Єдина Росія" відкрила власний "університет"

Правляча партія "Єдина Росія" заснувала "Громадський університет", в якому планує дистанційно навчати прихильників партії.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник секретаря Генеральної ради партії Євген Ревенко.

Навчання планують зробити добровільним. "Цього року пропонується один із курсів - управління проектною діяльністю. Адже основний напрямок роботи партії - реалізація проектів. Всього їх 25", - пояснив він.

За словами Ревенка, на проектну діяльність "гроші виділяють чималі". Курс розрахований на 72 години, він включає практичні завдання, виконання тестів і самостійних робіт. Одночасно дистанційно навчатися зможуть до 80 тис. осіб. "Головне - отримати конкретні знання, щоб потім застосувати їх "на землі" на благо наших виборців", - вважає Ревенко.

"Говорити [про чисельність] наразі рано, оскільки зараз триває процес ліцензування університету. Першою запущено дисципліну управління проектами, потім запустимо ще близько десяти дисциплін. Які саме дисципліни, скоро буде відомо - поки що це питання опрацьовується", - повідомили РБК у прес-службі "Єдиної Росії".

Навчання в "Громадськрму університеті" буде безкоштовним, після закінчення курсу слухачі отримають диплом. Голова ЦВК ЄР Володимир Бурматов пояснив, що процес навчання буде контролюватися за допомогою системи розпізнавання осіб учнів та інших технологій. 

Віце-спікер Держдуми Сергій Невєров розповів журналістам, що проект "Громадський університет" перетворений у навчальний центр. За його словами, ліцензія дозволить "Громадськрму університетові" видавати "офіційні документи встановленого зразка - посвідчення про підвищення кваліфікації", передає ТАСС. Невєров заявив, що в партії планують отримати ліцензію для "університету" протягом двох місяців. Передбачається, що викладати викладати у центрі будуть професори московських і регіональних вишів.

Сам проект запустили в 2013 році. "Метою партійного проекту "Громадський Університет" є формування прошарку професійних громадських і політичних діячів, які добре знають історію, політологію, психологію, законодавство, політичну практику", - йдеться на сайті ЕР. В заяві на сайті партії повідомляється, що проект має здійснювати ефективний зв'язок між владою і суспільством.

Наприкінці липня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав "Громадський університет" хорошим освітнім проектом. Він заявив, що розвиток проекту вигідний не тільки для "Єдиної Росії", "але й для широких кіл людей і студентів, які хочуть підвищити свою кваліфікацію і отримати нову професію".

Як повідомлялося раніше, у Красноярському краї РФ підпалили штаб "Єдиної Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram