ГоловнаСвіт

У РФ готують законопроект, що дозволяє висилати людей з країни за "небажану поведінку"

Рішення про "небажаність" прийматиме спеціальна експертна рада на закритих засіданнях.

У РФ готують законопроект, що дозволяє висилати людей з країни за "небажану поведінку"
Совет Федерации
Фото: council.gov.ru

Рада Федерацій Росії готує законопроект, яким пропонують висилати з РФ за "небажану поведінку".

Про це повідомляють "Известия" з посиланням на заступника голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрія Клімова.

Зокрема, новим законом передбачається визначити критерії та ступінь відповідальності за "спроби деструктивного впливу ззовні на внутрішньоросійський порядок денний. За словами Клімова, "наші заокеанські партнери систематично втручаються в наші справи". Він також зазначив, що "небажана поведінка" може спричинити навіть видворення з Росії.

Передбачають, що термін "небажана поведінка" буде застосовуватися до фізичних осіб, в основному іноземців, проте не виключає і застосування його до російських громадян і юросіб.

"Небажаність" поведінки буде визначатися в контексті того, чи завдають дії тих чи інших осіб реальної шкоди національній безпеці Росії, повідомляє видання з посиланням на джерело в парламентських колах. Може йтися про цілеспрямоване "розпалювання національної та релігійної ненависті та політичної ворожнечі", а також про факти потенційного втручання в російський виборчий процес. Окрім того, "небажаною" може бути визнана "робота ззовні" з російськими освітніми установами та молоддю.

Передбачають, що рішення про "небажаність" прийматиме спеціальна експертна рада високого рівня на закритих засіданнях.

Нагадаємо, в липні Рада Федерацій РФ схвалила законопроект про обмеження свободи в інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram