ГоловнаСвіт

У Росії підняли на навчання 11 ракетних полків

У заходах задіяно близько 400 одиниць великогабаритної техніки.

У Росії підняли на навчання 11 ракетних полків
РС-12М "Тополь"
Фото: mil.ru

На маршрути бойового патрулювання від Тверської до Іркутської областей Росії в рамках навчань ракетних військ стратегічного призначення вийшли 11 ракетних полків рухомих ґрунтових ракетних комплексів (РҐРК) "Тополя", "Тополя-М" і "Ярс".

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на Міноборони РФ.

"Третина з них здійснює інтенсивні маневрені дії. Зміна позицій автономних пускових установок проводиться і в денний, і нічний час. Поряд із завданнями приведення з'єднань у різні ступені бойової готовності, а також здійсненням маневрених дій РҐРК обов'язково відпрацьовуються питання освоєння нових районів бойового патрулювання", - йдеться в повідомленні.

Як наголошують, у заходах задіяно близько 400 одиниць великогабаритної техніки.

Нагадаємо, стратегічні навчання "Захід-2017" пройдуть з 14 по 20 вересня цього року одночасно на декількох полігонах Росії і Білорусі. Анонсуючи маневри, міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав їх "головним заходом спільної підготовки російських і білоруських збройних сил у 2017 році". Під час візиту до Києва президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував, що територія його країни не буде використовуватися для вторгнення в Україну.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що навчання "Захід-2017" стануть перевіркою готовності Росії до великої війни з країнами НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram