ГоловнаСвіт

Меркель перемогла Шульца у вирішальних теледебатах

Відносини з Москвою, анексія Росією Криму і війна на Донбасі не обговорювалися.

Меркель перемогла Шульца у вирішальних теледебатах
Фото: EPA/UPG

Перемогу в телевізійних дебатах між ключовими претендентами на посаду канцлера Німеччини, які пройшли увечері в неділю, 3 вересня, здобула канцлер ФРН Ангела Меркель.

Про це свідчать результати опитування, які провів інститут соціологічних досліджень Infratest dimap на замовлення телеканалу ARD, пише DW.

За даними дослідження, діюча голова уряду і блоку ХДС/ХСС набрала 55% голосів респондентів. У її ключового конкурента на виборах у бундестаг, кандидата від соціал-демократів Мартіна Шульца - 35%.

На думку учасників опитування Infratest dimap, Меркель трималася впевненіше за свого суперника під час обговорення цілої низки тем. Так, 44% віддали перевагу канцлеру ФРН у питанні міграційної політики і біженців, тоді як Шульца підтримали 39% респондентів.

Висловлювання Меркель з питань зовнішньополітичного порядку Берліна більш переконливими визнав 61%. Перевагу її суперникові віддали 30% учасників дослідження.

Щодо обговорення ситуації на ринку праці, то тут глядачі також присудили перемогу канцлеру ФРН (45% проти 40% голосів).

У рамках теледебатів, що тривали трохи більше ніж півтори години, політики встигли обговорити низку ключових тем, найбільш цікавих німецькому суспільству. Йшлося про біженців і міграційну політику, причому канцлер захищала свої рішення, ухвалені 2015 року, а Шульц звинуватив Меркель у тому, що вона недостатньо залучила європейські країни до співпраці для вирішення цієї проблеми.

Крім того, мова йшла про місце і роль ісламу в Німеччині, про відносини з Туреччиною і перспективи Анкари на вступ у ЄС, а також про політику США і Дональда Трампа.

Відносин з Москвою, анексії Росією Криму і війни на Донбасі не обговорювали. Лише в одному питанні позиції федерального канцлера і голови соціал-демократів були єдині: вони різко засудили плани екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера зайняти посаду в раді директорів російського концерну "Роснафта". На думку Ангели Меркель, ці дії екс-канцлера підривають "санкції, які запровадив Європейський Союз".

Парламентські вибори в Німеччині відбудуться 24 вересня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram