ГоловнаСвіт

Південна Корея закликала повністю ізолювати КНДР санкціями

"Президент Мун заявив, що країна не дозволить Північній Кореї продовжувати розвивати свої ядерні і ракетні технології".

Південна Корея закликала повністю ізолювати КНДР санкціями
Чон Ый Ен
Фото: EPA/UPG

Південна Корея розраховує, що Рада безпеки ООН посилить санкції проти КНДР і повністю ізолює це комуністичну державу.

Про це заявив головний радник президента Південної Кореї з питань національної безпеки Чон Ий Ен, повідомляє корейське агентство Yonhap.

"Президент Мун Чже Ін заявив, що наша країна не дозволить Північній Кореї продовжувати розвивати свої ядерні і ракетні технології", - сказав він за підсумками засідання Ради безпеки Південної Кореї.

Він також повідомив, що Сеул і Вашингтон найближчим часом обговорять питання розгортання на території Південної Кореї "найпотужнішої тактичної зброї з США".

"Президент Мун Чже Ін доручив розробити відповідні кроки корейсько-американському альянсу з протидії нерозсудливим провокаціям з боку Північної Кореї, і бути готовими до подальших провокацій", - сказав Чон Ий Ен.

Радник президента Південної Кореї також повідомив, що вже провів дві телефонні розмови зі своїм американським колегою, радником президента США з національної безпеки Гербертом Макмастером. За його словами, найближчим часом буде узгоджено час телефонних переговорів між президентами Південної Кореї і США.

Екстрена нарада в Сеулі відбулася після того, як сейсмологи зафіксували землетрус з епіцентром в районі північнокорейського полігону Пхунгері. КНДР повідомила, що випробувала там водневу бомбу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram