ГоловнаСвіт

РФ скерувала США ноту протесту через "майбутні обшуки" в торгпредставництві у Вашингтоні

Російське МЗС пригрозило "заходами у відповідь" 

РФ скерувала США ноту протесту через "майбутні обшуки" в торгпредставництві у Вашингтоні
Фото: tvc.ru

Міністерство закордонних справ  Росії  передало раднику-посланнику посольства США в Москві Ентоні Годфрі ноту протесту "у зв'язку з наміром американської влади влаштувати обшук у торговому представництві РФ у Вашингтоні".

Про це повідомляється на сайті російського МЗС.

"2 вересня до МЗС Росії був викликаний радник-посланник посольства США Е.Годфрі. Йому вручено ноту протесту у зв'язку з наміром американської влади влаштувати обшук у Торговому представництві РФ у Вашингтоні, до якого відсьогодні нас позбавляють доступу, хоча ця будівля перебуває у російській державній власності й має дипломатичний імунітет", - йдеться в ноті.

У МЗС РФ стверджують, що розглядають запланований обшук і "висловлену погрозу зламати вхідні двері" як "безпрецедентну, агресивну акцію, що до того ж може бути використана спецслужбами США для організації антиросійської провокації за допомогою підкинутих компрометуючих предметів".

Також у російському відомстві пригрозили США "заходами у відповідь". 

Нагадаємо, йдеться про одну з трьох російських дипломатичних установ, котрі США зажадали закрити. До них також належить генеральне консульство у Сан-Франциско. 1 вересня російське МЗС заявило, що ФБР збирається обшукати і його.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram