ГоловнаСвіт

Трамп просить у Конгресу $ 8 млрд на ліквідацію наслідків урагану "Харві"

Не виключено, що згодом ця сума збільшиться. 

Трамп просить у Конгресу $ 8 млрд на ліквідацію наслідків урагану "Харві"
Последствия урагана в Хьюстоне
Фото: CNN.com

Президент США Дональд Трамп звернувся до конгресу з проханням виділити 7,85 млрд на ліквідацію наслідків урагану "Харві", що обрушився на Техас тиждень тому і спричинив великі повені.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Зазначається, що це первинна оцінка витрат на усунення наслідків стихійного лиха на південному сході Техасу і в деяких районах Луїзіани. Не виключено, що згодом ця сума зросте.

Влада Техасу раніше заявляли, що їм може знадобитися до $125 млрд. У міністерстві внутрішньої безпеки з подібною оцінкою завданої шкоди погодилися.

Нагадаємо, ураган "Харві" став найпотужнішим штормом на материковій частині США за останні 12 років. Він обрушився на узбережжя 25 серпня і став просуватися вглиб материка. Швидкість вітру в центрі урагану досягала 215 км/год.

Першим під удар "Харві" потрапило невелике техаське місто Рокпорт з населенням близько 10 тис. чоловік, а надалі ураган дістався до Х'юстона і спричинив там повінь. У місті запровадили режим надзвичайної ситуації. Національна метеорологічна служба оцінила масштаб повені як катастрофічний.

За даними ЗМІ, усього внаслідок стихійного лиха загинуло не менш як 42 людини, близько мільйона людей були змушені покинути свої будинки. Повідомлялося, що ураган пошкодив не менш як 100 тисяч будинків.

Багато знаменитостей вирішили допомогти грошима жертвам урагану. Так, актриса Сандра Баллок 29 серпня пожертвувала $ 1 млн американському Червоному Хресту. Благодійний фонд голлівудського актора Леонардо Ді Капріо також пожертвував $1 млн новоствореному фонду допомоги жертвам урагану "Харві" в Техасі United Way Harvey Recovery Fund. Президент Трамп також пожертвує $ 1 млн постраждалим.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram