ГоловнаСвіт

У Польщі впав дрон з російським маркуванням

Триває розслідування.

У Польщі впав дрон з російським маркуванням
Архив
Фото: ssu.gov.ua

Окружна прокуратура в Ольштині, на півночі Польщі, розслідує справу про падіння 29 серпня великого безпілотника з написами російською мовою приблизно за 30 км від кордону з РФ на приватне подвір'я поблизу міста Кентшин.

Про це повідомляє телеканал Polsat News.

31 серпня представник Прикордонної служби РП Мирослав Олександрович повідомив, що справу про падіння безпілотника передано на розгляд окружної прокуратури в Ольштині.

"Зараз іде аналіз зібраного матеріалу, оцінка фактів і визначення юридичної кваліфікації події", - заявив прес-секретар цієї прокуратури Кшиштоф Стодольний, якого цитує місцеве видання Kentrzyn News. Він додав, що після цього прокуратура докладніше проінформує про справу.

Видання повідомляє, що безпілотник упав на приватне подвір'я в населеному пункті Нова Ружанка. На ньому були написи російською мовою. Але однозначно не можна сказати, кому міг належати безпілотник - російській армії чи контрабандистам.

Польське радіо RMF.FM повідомляє, що, найімовірніше, це російський безпілотний розвідувальний апарат, а не цивільний дрон. Безпілотник зараз вивчають польські експерти, а також військові та цивільні спецслужби.

Польща з 1 по 30 вересня обмежить повітряний рух для цивільних літаків на північному сході і сході країни, поблизу кордонів з Росією та Білоруссю. За оцінками експертів, це пов'язано з російсько-білоруськими навчаннями "Захід-2017", які пройдуть 14-20 вересня, і спрямовано на захист від можливих провокацій.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що навчаннями "Захід-2017" РФ хоче показати здатність вести масштабну війну в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram