ГоловнаСвіт

У Польщі за ніч зібрали гроші на лікування студента з України, жорстоко побитого в Любліні

Через відсутність страховки Євген змушений оплатити операцію і перебування в лікарні.

Поляки зібрали понад 15 тисяч злотих на лікування 25-річного українця, якого жорстоко побили в Любліні 26 серпня. Про це повідомила правозахисна організація Homo Faber, передає 112 Україна.

"Є сила! Завдяки вам вдалося зібрати суму, необхідну для операції Євгена. Чоловіка вже прооперували. До нас звернулася теж стоматологічна клініка, яка запропонувала безкоштовно зробити протетику Євгену", - йдеться в повідомленні фонду у Facebook.

Нагадаємо, в ніч на неділю 25-річного Євгена зачепили троє чоловіків і одна жінка в нетверезому стані. Спочатку вимагали грошей, а коли виявилося, що у студента грошей немає, пролунало запитання, звідки він. Нападник звертався вульгарно; студент зі свого боку пояснив, що приїхав з України. Після того Євгена вдарили кулаком в обличчя. Коли він лежав на землі, нападники запитали, чи хоче він ще одного удару, але студент не міг говорити через кров у роті.

Після цього Євгенія жорстоко побили, зламавши щелепу і ключицю, вибивши зуби.

"Чоловіка забрали в лікарню, де йому зробили операцію. Оскільки Євген не був застрахований, змушений оплатити операцію і кожен день перебування в лікарні. На допомогу прийшов фонд Homo Faber, який займається захистом прав людини. У середу, 30 серпня , фонд оголосив в інтернеті збір коштів на лікування українця. За добу 250 осіб пожертвували понад 15 тис. злотих", - повідомляє Польське радіо.

Зазначають, що з початку року поліція в Любліні зареєструвала 28 злочинів, жертвами яких були громадяни України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram