ГоловнаСвіт

Трамп пожертвує $1 млн постраждалим від урагану "Харві"

"Харві" зруйнував вже понад 100 тисяч будинків, загинули 39 осіб.

Трамп пожертвує $1 млн постраждалим від урагану "Харві"
Фото: EPA/UPG

У Білому домі повідомили, що президент США Дональд Трамп зобов'язується передати один мільйон доларів з власних коштів на допомогу постраждалим від урагану "Харві", повідомляє DW.

Крім того адміністрація президента зробить запит до Конгресу США про надання фінансування для боротьби з руйнівними наслідками урагану в Техасі та Луїзіані.

Радник президента США з питань внутрішньої безпеки Том Боссерт 31 серпня заявив, що "Харві" зруйнував вже понад 100 тисяч будинків.

"Це останні дані. Схоже, що постраждали близько 100 тисяч будинків. Вони мають різні ступені страхування: деякі з них були застраховані від повені, деякі - частково застраховані, а деякі взагалі не застраховані", - зазначив він.

За останні вісім днів урагану в Техасі загинули щонайменше 37 осіб, повідомляє місцева влада. За даними CNN, число жертв стихії зросло до 39.

Рятувальна операція в двох штатах триває. Із зони підтоплення евакуювали вже понад 32 тисячі осіб.

Раніше повідомлялося, що благодійний фонд голлівудського актора Леонардо Ді Капріо пожертвував мільйон доларів новоствореному фонду допомоги жертвам урагану "Харві" в Техасе United Way Harvey Recovery Fund.

Багато знаменитостей вирішили допомогти грошима жертвам урагану "Харві". Так, актриса Сандра Буллок 29 серпня пожертвувала мільйон доларів США американському Червоному Хресту.

Нагадаємо, що збитки від урагану "Харві" оцінюються в $125 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram