ГоловнаСвіт

США зажадали закрити консульство Росії у Сан-Франциско (оновлено)

У Держдепі заявили, що рішення прийнято "на принципах паритету".

США зажадали закрити консульство Росії у Сан-Франциско (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Американська влада зажадала закрити російське консульство у Сан-Франциско у відповідь на обмеження числа співробітників американської дипмісії у Росії.

Про це повідомляє Би-би-си, а також Agence France-Presse в Twitter.

"США вимагає закрити російське консульство у Сан-Франциско", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на вимогу американської сторони повинні бути закриті два російських консульських об'єкти у Вашингтоні і Нью-Йорку.

У державному департаменті США заявили, що рішення прийнято "на принципах паритету", додавши, що закриття повинно бути завершено до суботи.

Оновлення. США не будуть висилати російських дипломатів після того, як буде закрито генконсульство в Сан-Франциско і два інших дипломатичних об'єкти. Про це повідомив неназваний високопоставлений чиновник Держдепартаменту, повідомляє Associated Press.

За його словами, російські дипломати можуть бути перепризначені на інші посади в диппредставництвах Росії, що залишилися в США.

Високопоставлений представник американської адміністрації повідомила, що будівлі російського генконсульства в Сан-Франциско залишаться у власності Росії, повідомляє РИА Новости.

"Що стосується самих будівель: Росія, як і раніше, є їх власником. Але дипломатична діяльність в них не допускається. З боку США буде гарантований захист цієї власності", - сказала вона.

Один із будинків було орендовано, тому Росії необхідно буде припинити договір оренди. З іншими будівлями Росія зможе розпоряджатися на свій розсуд.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що консульства США у Росії припинять видачу неімміграційних віз росіянам. Зміни торкнуться всіх представництв у регіонах Росії. З 1 вересня видача віз відновиться, але тільки у Москві - консульства у Єкатеринбурзі і Санкт-Петербурзі перестали оформляти візи на невизначений термін.

Такий захід став відповіддю США на вимогу Росії скоротити штат американської дипломатичної місії на 755 осіб. Також російська сторона призупинила з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожній вулиці у Москві і дачі у Срібному бору. Так Росія відповіла на новий пакет санкцій США, який набув чинності на початку серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram