ГоловнаСвіт

Британія і Японія домовилися разом протистояти ядерній загрозі КНДР

Японія закликає США створити новий проект резолюції Радбезу ООН.

Британія і Японія домовилися разом протистояти ядерній загрозі КНДР
Тереза Мэй, Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністри Японії і Великобританії Сіндзо Абе і Тереза Мей пообіцяли об'єднатися в боротьбі з загрозою з боку ракетної програми Північної Кореї.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Безвідповідальні дії Північної Кореї - загроза... Японія і Британія співпрацюватимуть, щоб протистояти цьому", - сказав Сіндзо Абе під час засідання Ради національної безпеки Японії.

Голова британського уряду Тереза Мей, яка була на зустрічі, підтвердила готовність до співпраці.

"Ми повинні працювати разом, щоб посилити нашу колективну відповідь на загрози міжнародному порядку, глобального миру і стабільності. І це повинно включати протидію загрозі, яку становить Північна Корея, а також забезпечення припинення агресивних дій режиму в Північній Кореї", - підкреслила Мей.

Зараз Мей перебуває в Японії з триденним візитом.

Протягом її візиту в Японії основна увага приділяється Brexit, торгівлі та безпеці, в тому числі в питанні посилення тиску на КНДР, яка 29 серпня здійснила черговий запуск балістичної ракети. Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що цей запуск - "важлива прелюдія" перед атакою на американський острів Гуам.

Крім того, Японія закликає США до створення нового проекту резолюції Радбезу ООН, що розширить накладені на КНДР економічні санкції. Про це розповів посол Японії в ООН Куро Бешо, повідомляє Рейтер.

За його словами, Токіо хотів би побачили "сильну резолюцію" щодо КНДР. "Ми точно обговоримо це питання зі США", - сказав Бешо.

Водночас представник місії США в ООН зазначив, що зараз робота над проектом нової резолюції не ведеться.

"Хоча США і Японія продовжують тісні консультації щодо Північної Кореї, зараз ми не працюємо над новою резолюцією", - сказав спікер.

Джерела Рейтер відзначають, що пропоновані Японією санкції можуть завдати удару по північнокорейських працівниках, постачаннях у країн у нафти і по експорту текстильної продукції.

Разом із тим ці заходи, дуже ймовірно, наразяться на спротив Росії і Китаю, особливо з огляду на те, що Радбез цього місяця вже накладав на Пхеньян нові обмежувальні заходи.

Як повідомляли напередодні, Радбез ООН визнав ракетний запуск КНДР загрозою всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram