ГоловнаСвіт

Ядерні бомбардувальники США пролетіли над Корейським півостровом

У маневрах були задіяні два надзвукових бомбардувальника США.

Ядерні бомбардувальники США пролетіли над Корейським півостровом
B-1B
Фото: EPA/UPG

У рамках спільних військових навчань США і Південної Кореї американські та південнокорейські бомбардувальники здійснили тренувальні польоти над Корейським півостровом на тлі загрози з боку КНДР.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Південна Корея заявила, що її повітряні сили провели тренування з двома американськими ядерними бомбардувальниками над Корейським півостровом у четвер, через два дні після того, як КНДР запустила ракету в бік Японії, що різко підвищило напруження", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають, маневри, до яких були залучені два надзвукові бомбардувальники США B-1B, чотири американські реактивні літаки F-35B, а також південнокорейські винищувачі, пройшли наприкінці щорічних військових навчань США і Південної Кореї, орієнтованих, головно, на комп'ютерне моделювання.

Північна Корея висловила рішучий протест проти таких навчань, які вона розцінює як підготовку до вторгнення.

Нагадаємо, американо-південнокорейські спільні щорічні військові навчання почалися 21 серпня на тлі напруження через ракетні і ядерні програми КНДР. Навчання закінчуються 31 серпня.

29 серпня КНДР запустила ракету в бік Японії. Ракета розвалилася на три частини і впала у води недалеко від Хоккайдо в Японії. А напередодні Кім Чен Ин заявив, що запуск ракети - перший крок військової операції КНДР у Тихому океані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram