ГоловнаСвіт

Верховний комісар ООН звинуватив Трампа в обмеженні свободи слова

"Свобода слова, яку США захищають протягом багатьох років, тепер сама зазнає нападок з боку президента".

Верховний комісар ООН звинуватив Трампа в обмеженні свободи слова
Зейд Раад аль-Хусейн
Фото: Wikipedia

Критика президента США Дональда Трампа на адресу ЗМІ обмежує свободу слова у Штатах і може спровокувати насильство щодо журналістів.

Про це заявив Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн, передає агентство Рейтер.

"Досить дивне відчуття виникає, коли думаєш, що свобода слова, яка не просто є наріжним каменем Конституції США, а й тим, що США захищають протягом багатьох років, тепер сама зазнає нападок з боку президента", - сказав аль-Хуссейн.

За його словами, така ситуація може призвести до небезпечних наслідків.

Крім того, Верховний комісар зазначив, що тривогу викликають зауваження Трампа щодо жінок, мексиканців і мусульман. Сумніви викликає і підхід президента до імміграції та його рішення помилувати колишнього шерифа Аризони Джо Арпайо, який "прославився", зокрема, "полюванням" на нелегальних іммігрантів і прагненням перевірити справжність свідоцтва про народження президента Обами. Під час президентської кампанії 85-річний Арпайо виступав на підтримку Трампа.

Нагадаємо, що в січні американські журналісти опублікували відкритий лист до Трампа, в якому звинуватили президента в тому, що він свідомо ускладнює відносини зі ЗМІ. Журналісти наголосили, що будуть публікувати матеріали незалежно від доступу до адміністрації, можуть відмовитися від висвітлення публічних подій або від участі у зустрічах "оф-рекорд" (не під запис) і самі будуть визначати, скільки ефірного часу давати представникам Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram