ГоловнаСвіт

Естонія пояснила відмову акредитувати російських журналістів на зустріч голів МЗС країн ЄС

Естонія вітає відвідування заходів російськими журналістами, які "дотримуються принципів і цінностей незалежної преси у своїй роботі".

Естонія пояснила відмову акредитувати російських журналістів на зустріч голів МЗС країн ЄС
Фото: myestonia.ru

Естонське головування в Раді Євросоюзу заявило, що має право відмовляти російським журналістам в акредитації, якщо вважатиме, що їхні дії спрямовані на підривну діяльність.

Про це повідомляє Euobserver.

"Естонія залишає за собою право не акредитувати або не розглядати як засоби масової інформації такі канали (що належать до групи "Россия сегодня" - ред.), редакції яких не є незалежними і не дотримуються належної журналістської практики", - зазначили в естонському головуванні.

В Естонії також уточнили, що відмовили в акредитації трьом російським журналістам на зустріч на рівні міністрів закордонних справ ЄС у Таллінні через те, що вони "сприяють ворожій підривній діяльності і пропаганді під прикриттям свободи преси".

Окрім того, естонська сторона зазначила, що цей принцип чинний для всіх заходів, які проводять протягом шестимісячного головування Естонії в Раді ЄС.

Прес-секретар естонського головування Пірет Сіман не уточнила, чи виключать "Россия сегодня" з усіх заходів ЄС.

В естонському головуванні також підкреслили, що вітають відвідування заходів російськими журналістами, які "дотримуються принципів і цінностей незалежної преси у своїй роботі".

Напередодні Естонія відхилила запит на акредитацію співробітників інформаційного агентства "Russia today", яке повинно було висвітлювати неофіційні зустрічі голів МЗС країн Європейського Союзу в Таллінні 7-8 вересня. Зі свого боку в МЗС РФ здивувалися з приводу відмови Естонії в акредитації трьом журналістам інформаційного агентства Russia today.

Нагадаємо, що Естонія з 1 липня змінила Мальту на чолі Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram