ГоловнаСвіт

Данська поліція просканує підводний човен, на борту якого вбили журналістку

Правоохоронні органи Данії сподіваються знайти в субмарині приховані відсіки.

Данська поліція просканує підводний човен, на борту якого вбили журналістку
Ким Валль и Петер Мадсен на борту подлодки Nautilus
Фото: Ritzau Foto

Данська поліція планує просканувати підводний човен "Наутілус", на борту якого загинула шведська журналістка Кім Валль, щоб виявити приховані відсіки.

Про це повідомляє The Local.

"Сканування проводять на підставі різної інформації про можливі порожнини на підводних човнах загалом, а також конкретно на "Наутілусі", - заявили в поліції.

Зазначають, що при цьому буде використана технологія данського податкового агентства Skat. Для дослідження підводного човна використовують сканери, за допомогою яких податкові органи зазвичай перевіряють контейнери з метою виявлення контрабанди.

"Ми шукаємо докази злочину, а також потенційне знаряддя злочину тощо. Ми підкреслюємо, що сканування проводиться, щоб виключити наявність неперевірених відсіків, а не на підставі конкретних підозр", - заявили в поліції.

Зараз триває пошук частин тіла журналістки за допомогою шведських пошукових собак, які навчені шукати у воді. Пошуки літаком не дали жодних результатів.

Як відомо, 30-річну Кім Валль востаннє бачили 10 серпня, коли вона сідала на побудований Петером Мадсеном підводний човен "Наутілус". Коли 11 серпня журналістка не вийшла на зв'язок з родиною, родичі повідомили в службу порятунку на морі, але пошуки жінки не дали результату.

Мадсен спочатку заявляв, що висадив Валль, після чого на його підводному човні сталася аварія, субмарина затонула, але йому вдалося врятуватися. Однак поліція все одно затримала його.

Згодом інженер змінив свідчення, заявивши, що журналістка загинула в результаті аварії на підводному човні і він поховав її тіло в морі. Характер же ушкоджень на підводному човні дозволяє зробити висновок, що затопили його навмисно.

Були організовані пошуки, і незабаром знайшли обезголовлений торс - його винесло на берег. Аналіз ДНК установив, що останки належать зниклій журналістці.

Винахіднику Мадсену оголошено звинувачення в умисному вбивстві Кім Валль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram