ГоловнаСвіт

У США охоронцям Ердогана висунули звинувачення в побитті демонстрантів

Максимальне покарання за цим звинуваченням - 15 років в'язниці.

У США охоронцям Ердогана висунули звинувачення в побитті демонстрантів
Охранники Эрдогана
Фото: стоп-кадр radiosvoboda.org

У США 15 охоронцям президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана висунули звинувачення в нападі на учасників мітингу у Вашингтоні під час його візиту в травні.

Про це повідомляє АР.

"Загалом 19 осіб, включно з 15 співробітниками служби безпеки Туреччини, були звинувачені у вівторок великим журі столиці США в нападі на демонстрантів у травні 2017 року під час візиту в США президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваних звинувачують у нападі на мирних демонстрантів, які зібралися 16 травня за межами будинку турецького посла, очікуючи прибуття Ердогана після того, як він зустрівся з президентом США Дональдом Трампом в Білому домі. Зазначають, що максимальне покарання за цим звинуваченням - 15 років в'язниці.

На цей момент невідомо, чи зможе хтось з охоронців Ердогана зіткнутися з юридичними наслідками в США. Однак арешт їм може загрожувати арешту, якщо вони повернуться в США.

Нагадаємо, що в червні американські правоохоронні органи видали ордери на арешт 12 охоронців президента Туреччини.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон, зі свого боку, заявив, що дії правоохоронців "посилають чіткий сигнал, що Сполучені Штати не потерплять тих, хто використовує залякування і насильство для придушення свободи слова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram