ГоловнаСвіт

Росія створює в США воєнізовані загони, - ЗМІ

Схожі тенденції відзначають і в Європі.

Росія створює в США воєнізовані загони, - ЗМІ
Фото: slavicsac.com

У США співробітники російських консульств створюють мережі проросійських молодіжних воєнізованих загонів.

Про це повідомляє портал SlavicSac.com.

Журналіст пише, що перед вторгненням Росії на Донбас і в Крим в американських містах частими гостями стали представники організації "Росмолодь", яка в РФ є одним із головних знарядь Кремля для патріотичного впливу на думки молодих росіян. Вони почали масово організовувати молодіжні осередки і патріотичні табори за прикладом і подобою радянських піонерських таборів.

У Каліфорнії почали організовувати так звані дитячі проросійські напіввійськові "буткемпи". Одна з місцевих православних парафій у Сакраменто оголосила набір охочих пройти своєрідний "курс молодого бійця", в який входить поводження зі стрілецькою зброєю і спортивним луком, метання ножів, стройова підготовка і патріотичне навчання.

Такі тренувальні табори для молоді під виразно російськими назвами - "Скіф", "Русичі" - дуже поширені по всій території США.

Воєнізовані збори регулярно проходять і в сусідніх з Каліфорнією штатах Вашингтон і Орегон, де протягом декількох років (2012-2015 рр.) організовували "спортивно-патріотичний табір, присвячений російському військовому святу "День десантника".

Окрім того, в деяких школах Каліфорнії російські козаки проводять патріотичні ранки, організовують своєрідні "Зірниці", показові бої і виступи козачих гуртків.

Одним з основних організаторів козачого руху на території Західного узбережжя США є отаман Станіслав Холодков. У минулому він служив у радянському спецназі в Афганістані і був першим командиром елітного формування Збройних сил Киргизії - загону "Скорпіон".

Журналіст зазначає, що хоча мета навчань американських дітей і підлітків подається як виключно "спортивно-патріотична", багато представників діаспори, а також корінні американці підозрюють, що за такими бойовими дружинами криється широко розгалужена мережа кремлівської агентури на території США.

Після анексії Криму і введення санкцій проти Росії діяльність таких установ помітно пригальмувала.

Схожі тенденції спостерігають і в Європі, де Кремль організував секретні напіввійськові спецзагони, засновані за допомогою шкіл бойового мистецтва "Система". Німецький журнал Bild повідомив про цілу мережу добірних воєнізованих загонів Кремля, базованих у Європі, які мають можливість будь-якої миті почати діяти за наказом Москви.

При цьому вони організовують поширення неправдивої інформації серед російських німців.

В Іспанії схожа тенденція - співробітники російського посольства намагаються взяти під свій контроль усю громадську діяльність співвітчизників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram