ГоловнаСвіт

У Дагестані загинули офіцери кримської "Альфи", які зрадили Україну

Ракицького і Байбутлова нагородили медаллю "За повернення Криму".

У Дагестані загинули офіцери кримської "Альфи", які зрадили Україну
Фото: http://nac.gov.ru

Двоє російських силовиків, які загинули 28 серпня під час перестрілки на околиці Хасав'юрта в Дагестані, виявилися колишніми співробітниками спецпідрозділу СБУ.

Як повідомляє "Цензор.нет", загинули підполковник Олександр Байбутлов і підполковник Денис Ракицький, обидва 1977 року народження. Вони із Севастополя, оголошені в Україні в розшук за дезертирство.

Байбутлов і Ракицький разом закінчили Севастопольський військово-морський інститут імені Нахімова, до березня 2014-го проходили службу в Центрі спеціальних операцій СБУ в Севастополі. Ракицький був командиром групи у відділі, Байбутлов - головним спеціалістом відділу.

У березні 2014-го Ракицький і Байбутлов відмовилися виконувати накази командування і перейшли на бік Росії. 2016-го були нагороджені медаллю Міноборони РФ "За повернення Криму".

"Для перевірки лояльності і відданості окупантам їх підрозділ, який перейшов у склад ФСБ РФ, почали постійно спрямовувати для участі в каральних операціях в Чечню і Дагестан", - пише головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов із посиланням на дані контррозвідки.

Нагадаємо, про те, що під час спецоперації на околиці Хасав'юрта в Дагестані загинули двоє співробітників правоохоронних органів, повідомив раніше Національний антитерористичний комітет Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram