ГоловнаСвіт

Напередодні навчань "Захід-21017" у Литву прибули 7 винищувачів США

Російсько-білоруські військові навчання будуть проходити 14-20 вересня.

Напередодні навчань "Захід-21017" у Литву прибули 7 винищувачів США
Фото: delfi.lt

Напередодні російсько-білоруських військових навчань "Захід" США посилюють місію повітряної поліції країн Балтії. На авіабазі ВПС Литви в місті Шяуляй у вівторок здійснили посадку сім винищувачів F-15C Eagle США, повідомляє Delfi.

Інформацію підтвердили BNS у міноборони країни.

Протягом останніх двох років місію в Литві зазвичай виконували чотири союзницьких винищувача.

У місії братимуть участь приблизно 140 військовослужбовців, які прибули з бази США у Великобританії. Вони замінять контингент ВПС Польщі, який охороняв повітряний простір Балтії чотири місяці.

Американські військові будуть брати участь у місії повітряної поліції НАТО в країнах Балтії вп'яте.

Місію посилено за два тижні до початку російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017". Влада Білорусі стверджує, що в них буде задіяно 12,7 тис. військовослужбовців. Литовські представники вважають, що ця цифра штучно занижена завдяки тому, що навчання розбито на окремі частини, і стверджують, що реальна цифра може становити 100 тисяч.

Литовська військова розвідка стверджує, що в сценарії навчань "Захід", судячи з усього, буде передбачено збройний конфлікт з НАТО. Не виключається ймовірність навмисних або випадкових інцидентів.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що навчання "Захід-2017" стануть перевіркою готовності Росії до великої війни з країнами НАТО.

Росія і Білорусь стверджують, що навчання 14-20 вересня матимуть оборонний характер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram