ГоловнаСвіт

Молдовська опозиція звинуватила Додона в державній зраді і просуванні інтересів Росії

"Своїми діями президент сприяє роз'єднанню в суспільстві за етнічними, мовними та релігійними критеріями".

Молдовська опозиція звинуватила Додона в державній зраді і просуванні інтересів Росії
Фото: profi-forex.org

Молдовська опозиційна партія "Дія і солідарність" звернулася до Генпрокуратури з позовом про притягнення до кримінальної відповідальності президента країни Ігоря Додона "за просування інтересів Російської Федерації і держзраду".

Про це повідомляє Укрінформ.

"Порушивши положення Конституції і клятву, дану при вступі на посаду президента Молдови, громадянин Ігор Додон відкрито просуває інтереси іншої держави - Російської Федерації. Вітання лідера самопроголошеної Придністровської Молдовської республіки Вадима Красносільського "з переконливою перемогою" на так званих виборах "президента ПМР", його прагнення нагородити придністровських і російських миротворців державними нагородами Молдови, а також намір брати участь у заходах з нагоди 25-ї річниці миротворчої місії на Дністрі є грубим порушенням статусу президента, як гаранта Конституції, суверенітету і територіальної цілісності держави", - йдеться в позові.

Наголошується також, що "своїми діями президент Ігор Додон сприяє роз'єднанню в суспільстві за етнічними, мовними та релігійними критеріями".

Лист з аналогічним змістом скеровано також на адресу парламенту Республіки Молдова.

В адміністрації президента Молдови наразі ніяк не прокоментували звернення опозиції.

Як повідомлялося, президент Молдови Ігор Додон назвав намір уряду Молдови порушити в ході Генеральної асамблеї ООН тему виведення російських військових із Придністров'я  "черговим антиросійським демаршем".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram