ГоловнаСвіт

Макрон назвав головні пріоритети зовнішньої політики Франції

Французький лідер хоче створити оборонні зони в Нігері і Чаді.

Макрон назвав головні пріоритети зовнішньої політики Франції
Макрон
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що боротьба з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ) і прийом мігрантів стануть головними напрямами зовнішньої політики Франції в найближчі місяці.

Про це повідомляє BFM-TV

"Прийом біженців є людським обов'язком, це справа гідності", - підкреслив Макрон, заявивши, що міграційний виклик пов'язаний зі стабільністю Франції, але одночасно він є викликом для всієї Європи.

Французький лідер також оголосив про призначення посла з питань міграції. "Ця людина буде відповідальною за координацію всіх переговорів, пов'язаних з міграцією", - пояснив він.

Макрон додав, що під наглядом голови МЗС було створено оперативну групу, яка буде контактувати з усіма зацікавленими сторонами з міграційних питань і дозволить тісно співпрацювати з ЄС і Африканським союзом.

Раніше стало відомо, що Макрон хоче створити оборонні зони в Нігері і Чаді для розгляду заяв про надання притулку людям, яких ООН визнала біженцями.

Нагадаємо, що напередодні в Парижі відкрився саміт з питань міграції за участю Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, а також Чаду, Нігеру і Лівії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram