ГоловнаСвіт

ООН звинуватила Австрію у "ксенофобській" політиці

На сьогодні Австрія прийняла у себе 90 тис. мігрантів.

ООН звинуватила Австрію у "ксенофобській" політиці
Себастьян Курц
Фото: EPA/UPG

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) звинуватило Австрію в проведенні "ксенофобської" політики напередодні парламентських виборів, які заплановані на жовтень 2017 року.

Про це повідомляє

агентство Рейтер

"За останній час Австрія багато чого досягла в питаннях прийняття біженців, турботи про них і інтеграції їх у суспільство. Однак водночас ми з занепокоєнням спостерігаємо за ксенофобськими дебатами і тенденціями відчуження щодо мігрантів. Ми закликаємо всі демократичні партії відповідально поставитися до дебатів і зосередитися на тому, що їх об'єднує, а не роз'єднує", - йдеться в заяві УВКБ.

При цьому в тексті заяви не уточнюється, які саме партії обурили ООН. Тим часом практично всі великі політичні сили в Австрії використовують у передвиборній пропаганді тему біженців. Зокрема, антимігрантську риторику веде Австрійська партія свободи на чолі з Хайнцем-Крістіаном Штрахе. Хоча її вплив спадає, це відбувається через те, що її гасла були багато в чому перехоплені Австрійською народною партією, яка входить у владну коаліцію. Лідер партії 31-річний голова МЗС

Себастьян Курц неодноразово критикував мусульманські дитячі садки, стверджуючи, що вони створюють загрозу "формування паралельного суспільства" в країні.

Соціал-демократична партія Австрії, яка традиційно приділяє більше уваги економічним питанням, на дебатах напередодні виборів також порушила міграційне питання. Зокрема, соціал-демократи обіцяють посилити контроль на кордонах країни. Раніше партія провела закон, що забороняє носити в Австрії паранджу.

Під час міграційної кризи 2015 року Австрія стала однією з країн, через які біженці пробиралися в Німеччину і Скандинавію. Загалом вона прийняла у себе 90 тис. мігрантів, тобто понад відсоток від чисельності населення.

Як повідомляли раніше в серпні,

Австрія розмістить військових на кордоні з Італією. Щомісяця до 1000 мігрантів в'їжджають в Австрію з Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram