ГоловнаСвіт

У Петербурзі облили фарбою будівлю генконсульства США

Особу хулігана встановлено.

У Петербурзі облили фарбою будівлю генконсульства США
Фото: EPA/UPG

У Санкт-Петербурзі невідомі облили фарбою будівлю генерального консульства США на вулиці Фурштатській.

Про це повідомляє "Фонтанка" з посиланням на свої джерела.

Інцидент стався в ніч на 29 серпня. Будівлю генконсульства США облили фарбою з машини. Синій Mercedes-Benz зупинився перед будівлею, і з нього невідомі кинули склянку з фарбою у фасад. Крім того, фарба зачепила крило консульського автомобіля.

Після цього автомобіль поїхав у бік станції метро "Чернишевська". Імовірно, інцидент потрапив на записи камер відеоспостереження. З їх допомогою поліції вдалося встановити власника машини - ним, за інформацією "Фонтанки", виявився уродженець Таджикистану. Поліцейські відвідали його місце проживання за пропискою, проте дверей їм ніхто не відчинив.

Минулого тижня стало відомо, що консульства США в Росії припинять видачу неімміграційних віз росіянам. Зміни торкнуться всіх представництв у регіонах Росії. З 1 вересня видачу віз відновлять, але тільки в Москві - консульства в Єкатеринбурзі і Санкт-Петербурзі перестали оформляти візи на невизначений термін.

Такий захід став відповіддю США на вимогу Росії скоротити штат американської дипломатичної місії на 755 осіб. Також російська сторона призупинила з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на вулиці Дорожній у Москві і дачі в Срібному Бору. Так Росія відповіла на новий пакет санкцій США, який набув чинності на початку серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram