ГоловнаСвіт

Через ураган "Харві" ввели надзвичайний стан у Луїзіані

Раніше надзвичайний стан ввели в Х'юстоні.

Через ураган "Харві" ввели надзвичайний стан у Луїзіані
Последствия урагана в Хьюстоне
Фото: CNN.com

Президент США Дональд Трамп ввів режим надзвичайного стану в штаті Луїзіана через ураган "Харві", повідомляє Немецкая волна.

Ураган "Харві" досяг узбережжя Техасу 26 серпня, в штаті в зв'язку з цим було вжито надзвичайних заходів. Сотні тисяч жителів у зоні лиха залишилися без електрики, є інформація про руйнування. Щонайменше три людини загинули.

Найбільш серйозна ситуація склалася в Х'юстоні - четвертому за величиною місті США з населенням в 2,3 млн чоловік. Багато вулиць повністю затоплені. У міському центрі захисту від катастроф місцевим жителям порекомендували при необхідності шукати порятунку на дахах будинків. В аеропорту імені Вільяма Хоббі були скасовані всі рейси. Інша, більша повітряна гавань міста - Х'юстон Інтерконтінентал імені Джорджа Буша, істотно обмежила прийом літаків

Поки що американська влада не дає попередніх оцінок збитку від урагану. Однак місцеві ЗМІ пишуть, що наслідки розгулу стихії перевершили найгірші очікування влади і експертів.

Раніше повідомлялося, що міністр енергетики США Рік Перрі скасував візит в Україну через ураган "Харві", що обрушився на узбережжя Мексиканської затоки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram