ГоловнаСвіт

У Кенії заборонили пластикові пакети

Порушникам загрожує до чотирьох років в'язниці або штраф у розмірі до $38 тис.

У Кенії заборонили пластикові пакети
Пластик в океане
Фото: EPA/UPG

У Кенії в понеділок, 28 серпня, набув чинності закон, яким забороняється використання, виготовлення й імпорт пластикових пакетів.

Про це інформує Немецкая волна.

Порушникам загрожує тюремне ув'язнення терміном до чотирьох років або штраф у розмірі до 38 тис. доларів США (мінімальний штраф - 19 тис. доларів), повідомляє агентство dpa.

Виняток зроблено лише для компаній, які виробляють мішки із пластику для промислових цілей. Жителям Кенії радять використовувати сумки багаторазового використання.

Уряд країни зважився на такий крок через важку екологічну ситуацію. Згідно з даними Програми ООН з навколишнього середовища (UNEP), в Кенії щомісяця використовують близько 24 мільйонів нових пластикових пакетів. Згодом вони засмічують вулиці країни, а також потрапляють в океан, що призводить до загибелі риби, птахів і морських тварин.

"Якщо ми продовжимо так і далі, то до 2050 року у нас буде більше пластика в океані, ніж риби", - повідомив координатор програми ООН із захисту навколишнього середовища в Кенії Хабіб Ель-Хабр, повідомляє агентство Reuters.

Кенія стала сороковою країною в світі, де на законодавчому рівні обмежується використання пластикових пакетів. Країна намагалася вже двічі ввести заборону на використання пластикових пакетів, проте безуспішно. Така заборона діє також в Руанді, Мавританії і декількох інших країнах Африки.

Нагадаємо, в кінці лютого ООН оголосила про початок Всесвітньої кампанії боротьби з морським сміттям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram