ГоловнаСвіт

У Сирії вбито ще одного росіянина

Росіянину посмертно присвоїли кілька державних нагород.

У Сирії вбито ще одного росіянина
Фото: telegra.ph

У Сирії загинув росіянин Олександр Ягофаров.

Як повідомляє видання Orenday, його поховали 27 серпня в Оренбурзі.

Тіло Ягофарова доправили в Оренбург у суботу, 26 серпня. Йому посмертно присвоїли кілька державних нагород. Ягофарова ховали в закритій труні.

Видання пише, що молодик "неодноразово вирушав у гарячі точки", а поїздка в Сирію, за його словами словами, мала стати його останнім відрядженням.

Про обставини загибелі Ягофарова не повідомляють. Родині загиблого повідомили, що машина, в якій він перебував, підірвалася на фугасі 11 серпня. Волонтери з Conflict Intelligence Team знайшли сторінку військового у "ВКонтакте". Йому 31 рік. Востаннє був онлайн 9 червня.

Conflict Intelligence Team передбачає, що Ягофаров міг служити у ПВК Вагнера, оскільки на його сторінці немає фотографій чи записів, що вказують на його військову службу.

На початку серпня агентство Рейтер повідомило, що з початку 2017 року в Сирії загинули як мінімум 40 росіян. Агентство, посилаючись на інформацію, отриману від рідних і близьких загиблих, пише, що за останні сім місяців у Сирії загинули 21 приватний військовий фахівець і 17 військових з Росії. Про статус ще двох осіб невідомо.

Нагадаємо, що російська військова операція в Сирії почалася у вересні 2015 року. Влада Росії стверджувала, що в ній бере участь тільки авіація, а наземна операція виключена. Однак потім з'ясувалося, що весь цей час у Сирії діяв і російський спецназ. Офіційно метою військової операції в Сирії російська влада називала боротьбу з бойовиками з екстремістського угруповання "Ісламська держава". На Заході вважають, що фактично Росія під приводом боротьби з ІД надавала підтримку режиму сирійського президента Башара Асада в громадянській війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram