ГоловнаСвіт

Лауреати "Оскара" і Нобелівської премії зажадали звільнити керівника російського "Гоголь-центру" Серебренникова

У петиції зазначено, що звинувачення проти російського режисера висунуто необгрунтовано.

Лауреати "Оскара" і Нобелівської премії зажадали звільнити керівника російського "Гоголь-центру" Серебренникова
Кирилл Серебрянников
Фото: sledcom.ru

Німецький режисер Томас Остермаєр і драматург Маріус фон Маєнбург організували збір підписів на підтримку російського режисера Кирила Серебренникова.

Петицію англійською та німецькою мовами опубліковано на сайті Change.org.

Під петицією вже підписалися актриса, лауреатка двох премій "Оскар" Кейт Бланшетт, володарка Нобелівської премії з літератури Ельфріда Єлінек, актриса Ніна Хосс, диригент Теодор Курентзіс та інші.

У петиції зазначено, що звинувачення проти Серебренникова висунуто необґрунтовано, а його арешт ініційовано для того, щоб змусити його замовкнути. Підписанти петиції закликають Генпрокуратуру РФ припинити переслідування режисера і відпустити його з-під домашнього арешту. Також у петиції йдеться, що висунуті проти режисера звинувачення абсурдні.

Усього петицію підписали 35 зарубіжних діячів культури. На момент написання замітки під нею поставили підписи 2866 осіб.

Серебренникова відправили під домашній арешт за рішенням Басманного суду Москви 25 серпня. Його запідозрили в організації розкрадання 68 млн рублів, виділених Мінкультури РФ на реалізацію театрального проекту "Платформа". Своєї провини режисер не визнає. Після домашнього арешту Серебренникова режисер і драматург Іван Вирипаєв закликав російських діячів культури відмовитися від державного фінансування і перестати підтримувати діючу владу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram