ГоловнаСвіт

Компанія Трампа розглядала можливість будівництва вежі Trump Tower у Москві, - WP

За даними ЗМІ, бізнес Трампа мав значні комерційні інтереси в РФ, коли той вів передвиборну кампанію.

Компанія Трампа розглядала можливість будівництва вежі Trump Tower у Москві, - WP
Москва

Компанія Дональда Трампа під час його передвиборної кампанії наприкінці 2015-го і на початку 2016 року розглядала можливість будівництва вежі Trump Tower у Москві.

Про це повідомляє The Washington Post.

Народжений у Росії бізнесмен Фелікс Сатер у своїх листах закликав Трампа приїхати в Москву і "натякав, що зможе зробити так, щоб президент РФ Володимир Путін сказав "прекрасні слова" про Трампа", пише газета з посиланням на кілька джерел, що ознайомилися зі змістом листування.

Сатер в електронному листі, відправленому в листопаді 2015 року, припускав, що скоро лідери девелоперської компанії Trump Organization святкуватимуть початок "одного з найбільших житлових проектів в історії нерухомості й обрання Дональда Трампа президентом", відзначає видання.

Сатер покинув СРСР у віці шести років і виріс у Нью-Йорку.

У листі віце-президенту Trump Organization Майклу Коену він, за словами одного зі співрозмовників WP, написав: "Ти можеш повірити, що два хлопці з Брукліна виберуть президента?"

Трамп так і не поїхав у Москву в рамках цього проекту. Інвестори і його компанія підписали угоду про наміри, але вони не мали ні землі, ні необхідних для початку будівництва дозволів, і проект облишили в січні 2016 року - перед початком президентських праймеріз у США.

"Однак деталі угоди, про які раніше не повідомляли, - це свідчення того, що бізнес Трампа мав значні комерційні інтереси в Росії в той час, коли той вів передвиборну кампанію і міг впливати на відносини між США і Росією", - підкреслює видання.

Дані про московський проект вивчить комітет Конгресу, який веде своє розслідування ймовірних зв'язків Трампа з Росією.

Нагадаємо, в липні повідомляли, що син президента США Дональд Трамп-молодший влітку 2016 року зустрічався з російською юристкою Наталією Весельницькою, сподіваючись отримати компрометуючу інформацію про суперницю Трампа на виборах Гілларі Клінтон.

У січні було опубліковано досьє, складене на замовлення опонентів Трампа колишнім агентом британської розвідки Крістофером Стілом. У ньому йшлося про те, що члени передвиборного штабу Трампа неодноразово зустрічалися з представниками російської влади під час його передвиборної кампанії.

У грудні 2016 року спецслужби США опублікували доповідь, у якій стверджували, що Росія намагалася вплинути на вибори в США шляхом кібератак, щоб допомогти Трампу здобути перемогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram