ГоловнаСвіт

WSJ дізналася про плани Трампа обмежити видачу віз за програмами обміну

Пропоновані заходи можуть зачепити близько 100 тис. осіб.

WSJ дізналася про плани Трампа обмежити видачу віз за програмами обміну
Трамп
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість обмеження видачі віз J-1 учасникам проектів au pair і літньої підробітку для студентів.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що президент не має повноважень скасовувати саму візу J-1, проте він може припинити дію деяких програм, учасники яких отримують таку візу. Обмеження, за відомостями видання, не торкнуться академічних обмінів.

Пропоновані заходи можуть торкнутися близько 100 тис. осіб.

Серед розглянутих варіантів дій - закриття короткострокових робочих програм або запровадження нових вимог для їх учасників. Зокрема, роботодавців іноземних студентів у США можуть зобов'язати наймати на пропоновані місця передусім американських громадян.

Раніше в серпні Трамп і кілька сенаторів у США представили законопроект про реформування імміграційної системи країни, який вводить бальну систему оцінки потенційних мігрантів і обмежує можливість отримання робочих віз у США.

Одразу після вступу на посаду Трамп підписав указ про тимчасову заборону на в'їзд у країну громадянам декількох переважно мусульманських держав. Цей указ спричинив протести і був скасований, проте його нова, пом'якшена версія набула чинності в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram