ГоловнаСвіт

Трамп офіційно заборонив трансгендерам служити в армії

Президент заборонив Пентагону оплачувати операції зі зміни статі.

Трамп офіційно заборонив трансгендерам служити в армії
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав директиву, яка забороняє трансгендерам служити в збройних силах США, пише "Голос Америки".

Про намір президента зробити це було оголошено три тижні тому. Таким чином, Трамп скасував рішення адміністрації Барака Обами, прийняте рік тому.

У серії твітів Трамп пояснив, що прийняв рішення про заборону після консультацій з генералами і експертами, оскільки військовослужбовці-трансгендери накладають на військові бюджети "неймовірні медичні витрати".

Трамп доручив Пентагону розробити план реалізації заборони до лютого 2018 року. Закон набуде чинності 23 березня 2018 року, повідомляє The Hill.

Крім того, Трамп заборонив Пентагону оплачувати операції зі зміни статі. Фінансування дозволено в тому випадку, якщо процедура була розпочата до набуття законом чинності.

Трансгендери отримали право служити в Збройних силах США рік тому 30 червня 2016 року, при адміністрації президента Барака Обами. З жовтня їх почали приймати на службу, а також проводити операції зі зміни статі.

За оцінками дослідницької Rand Corporation, нині в складі ЗС США налічується близько 4 тис. трансгендерів. Ще приблизно 250 чоловік зараз змінюють стать.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram