ГоловнаСвіт

США ввели нові санкції проти Венесуели

Режиму Мадуро перекрили доступ до зовнішніх ринків запозичення.

США ввели нові санкції проти Венесуели
Фото: wall.alphacoders.com

Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти Венесуели, які забороняють операції з новими випусками державних облігацій, а також цінними паперами, випущеними державною нафтовою компанією PDVSA. Про це повідомляють на сайті Білого дому.

Крім того, забороняються угоди, що зачіпають низку нинішніх зобов'язань державного сектору Венесуели, а також стосуються виплат дивідендів венесуельським урядом.

Водночас аби пом'якшити збитки для американського і венесуельського народів, міністерство фінансів США видаватиме генеральні ліцензії, які допускають деякі угоди, які могли б в іншому разі підпасти під новий указ (наприклад, з-під санкцій виводиться американська "дочка" PDVSA, компанія Citgo, чи гуманітарна допомога для Венесуели).

Приводом для введення санкцій Білий дім назвав дії режиму Ніколаса Мадуро, придушення свободи слова, арешт опозиціонерів і позбавлення людей доступу до продуктів і медичних препаратів. "Диктатура Мадуро продовжує позбавляти народ Венесуели їжі і ліків, кидати за ґрати демократично обрану опозицію і силою придушувати свободу слова... Ми не будемо стояти осторонь, поки Венесуела гине", - йдеться в заяві.

США вважають, що нові санкції не дозволять Мадуро нарощувати державний борг, обтяжуючи ним майбутні покоління венесуельців.

Нагадаємо, що раніше США ввели санкції особисто проти Мадуро і восьми творців Конституційної асамблеї, в тому числі брата колишнього президента Венесуели Уго Чавеса.

8 серпня Конституційна асамблея, якої не визнали у світі, своїм указом визнала себе головним органом влади в країні. Того самого дня депутати Національної асамблеї ухвалили закон про визнання недійсним скликання Конституційної асамблеї.

Опозиція країни відмовляється визнавати законними результати виборів у Конституційну асамблею, які пройшли 30 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram