ГоловнаСвіт

16 співробітників посольства США на Кубі постраждали від "акустичної атаки"

Держдепартамент ставиться до цієї ситуації дуже серйозно. 

На Кубі через невідомий  акустичний вплив на співробітників посольства  США постраждали щонайменше 16 чоловік, повідомила у четвер офіційний представник прес-служби Державного департаменту  Хізер Науерт. 

"Ми можемо підтвердити, що не менш як 16 держслужбовців, представників нашого посольства, так чи інакше відчули ці симптоми. Їм надали медичну допомогу як у США, так і на Кубі. Ми поставилися до цієї ситуації дуже серйозно", - заявила вона.

Інформація про те, що ряд американських дипломатів постраждали від звукового впливу з'явилася близько двох тижнів тому. За інформацією американських ЗМІ, вперше дипломати звернулися до лікарів зі скаргами на несподівану втрату слуху восени 2016 року, описуючи симптоми, схожі з наслідками струсу мозку - головні болі, нудоту, порушення рівноваги. Деякі з постраждалих встигли попрацювати в посольстві США на Кубі, що знову відкрилося тільки 2015 року, всього лише кілька тижнів. Кілька американських дипломатів були змушені перервати відрядження і повернулися до США.

Після  розслідування, що тривало кілька місяців, представники Держдепартаменту дійшли висновку, що співробітники посольства зазнали "акустичної атаки". Пристрій, що використовувалося при цьому, працював на ультразвуковій частоті й був розміщений у безпосередній близькості від будинків, де мешкали дипломати.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram