ГоловнаСвіт

У Румунії поновилися протести проти реформ у сфері правосуддя

Маніфестанти вимагають відставки уряду.

У Румунії поновилися протести проти реформ у сфері правосуддя
Архив
Фото: EPA/UPG

Більше тисячі людей вийшли на акцію протесту перед будівлею уряду Румунії в Бухаресті. Маніфестанти вимагають відставки уряду через ініційовану міністром юстиції законодавчу ініціативу про позбавлення президента права призначати керівників в сфері правосуддя, повідомляє Укрінформ.

"Ми вийшли на акцію протесту, щоб вимагати відставки уряду, тому що знову стаємо свідками того, як правляча Соціал-демократична коаліція хоче підпорядкувати собі всю сферу правосуддя", - заявив один з учасників протесту.

Маніфестанти скандують "Ми хочемо правосуддя, а не корупції!", "Хочемо жити в правовій державі, а не в країні злодіїв!".

Учасники акції протесту заявляють, що маніфестації триватимуть доти, поки правляча коаліція і особисто міністр юстиції не відкличе законопроекти.

Раніше президент Румунії Клаус Йоганніс виступив із заявою, в якій назвав законодавчі ініціативи Міністерства юстиції "нехтуванням принципів і основ правової держави і незалежності правосуддя". Він наголосив, що "це завдає серйозної шкоди іміджу Румунії на міжнародній арені". Президент назвав законодавчі ініціативи "політизацією системи правосуддя".

Як повідомлялося, аналогічні, багатотисячні акції протесту відбулися по всій Румунії на початку 2017 року, коли правляча коаліція ініціювала законопроект про амністію частини корумпованих чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram