ГоловнаСвіт

Держсекретар Ватикану провів зустріч з Путіним

Напередодні кардинал Паролін зустрівся з предстоятелем РПЦ патріархом Кирилом і головою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Держсекретар Ватикану провів зустріч з Путіним
Кардинал Пьетро Паролин
Фото: sib-catholic.ru

Державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним у резиденції глави російської держави в російському місті Сочі, передає Радіо Свобода.

Під час зустрічі П'єтро Паролін зазначив, що у Ватикані раді розвитку двосторонніх відносин між Святим престолом і Росією останнім часом.

Також, як наводять його слова російські агентства, ватиканський чиновник заявив, що у відносинах між Римсько-Католицькою і православною церквами він бачить "нову динаміку", і висловив надію, що така взаємодія буде розвиватися і в майбутньому.

Путін, зі свого боку, заявив, що цінує "довірливий конструктивний діалог", який склався між Святим престолом і Росією, і радий, що послідовно реалізуються домовленості, досягнуті під час його попередньої зустрічі з папою Римським Франциском, і міжцерковний діалог триває.

Напередодні, у вівторок, кардинал Паролін зустрівся в Москві з главою РПЦ патріархом Московським Кирилом, а також з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Він висловив сподівання, що його візит допоможе зміцненню відносин, але попередив, що для досягнення результату потрібне терпіння.

Папа Франциск під час зустрічі з Володимиром Путіним у Ватикані в 2015 році, серед іншого, закликав президента Росії докласти "щирих і значних зусиль" для миру на сході України, де після заворушень підбурюваних і підтримуваних Росією сепаратистів, а потім і прямого військового вторгнення Росії в 2014 досі тривають бойові дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram