ГоловнаСвіт

США відмовили Єгипту у фінансовій допомозі

Єгипет скасував зустріч Кушнера з головою МЗС.

США відмовили Єгипту у фінансовій допомозі
Фото: betterworldcampaign.org

США відмовили Єгипту в наданні фінансової допомоги в розмірі $95,7 млн через нездатність Каїра домогтися прогресу в дотриманні прав людини і розвитку демократії.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на власні джерела в уряді США.

За словами співрозмовників агентства, ще $195 млн допомоги, зарезервовані для Єгипту, будуть "заморожені". Він пояснив, що Вашингтон особливо не задоволений новим законом про некомерційні організації (НКО). Документ у травні цього року підписав президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі. Правозахисники і активісти заявили, що цей закон фактично забороняє їхню роботу.

Водночас джерела розповіли, що США зацікавлені в продовженні співпраці з Каїром у галузі безпеки. У МЗС Єгипту натомість заявили, що рішення американської влади негативно позначиться на стратегічному партнерстві двох країн, яке складалося десятиліттями.

Крім того, Єгипет скасував раніше призначену зустріч між міністром закордонних справ і зятем президента США, старшим радником Білого дому Джаредом Кушнером. Проте президент Єгипту зустрінеться з делегацією на чолі з Кушнером, як і планувалося раніше.

Як уточнює Associated Press, американська фінансова допомога Каїру становить близько $1,5 млрд на рік. З них приблизно $1,3 млрд асигнуються на потреби єгипетської армії.

Нагадаємо, раніше в серпні повідомляли, що Трамп відправив зятя вирішувати близькосхідний конфлікт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram