ГоловнаСвіт

У США звільнили командувача Сьомим флотом ВМС

Віце-адмірала звільнили "через втрату довіри до його здатності командувати".

У США звільнили командувача Сьомим флотом ВМС
Джозеф Аукойн
Фото: EPA/UPG

Командування ВМС США звільнило командувача Сьомим флотом, віце-адмірала Джозефа Аукойна після зіткнення есмінця USS John S. McCain з нафтовим танкером біля берегів Сінгапуру.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Саме до Сьомому флоту ВМС США приписано есмінець John S. McCain. Флот базується в японській Йокосуці.

Як повідомляла раніше WSJ, віце-адмірал мав піти у відставку самостійно протягом найближчих тижнів, однак його вирішили звільнити у зв'язку з втратою довіри.

Із заяви Сьомого флоту випливає, що Аукойна звільнили "через втрату довіри до його здатності командувати".

Контр-адмірал Філ Сойєр, якого вже призначили на місце командувача Сьомим флотом і підвищили у званні до віце-адмірала, візьметься за виконання своїх обов'язків негайно.

Напередодні повідомляли, що через інциденти за участю американських військових кораблів їхні операції по всьому світу припинили на 24 години.

У понеділок, 21 серпня, есмінець John S. McCain зіткнувся з ліберійським танкером, коли заходив у порт Сінгапуру, й отримав серйозні пошкодження. Постраждали п'ятеро моряків, десять вважалися зниклими безвісти, проте напередодні аквалангісти виявили останки їхніх тіл.

Проводиться розслідування причин події. США вивчать версії про кібервтручання і саботаж.

Нагадаємо, що в середині червня семеро американських моряків загинули під час зіткнення есмінця "Фіцджеральд" з філіппінським судном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram