ГоловнаСвіт

Знайдене в Данії тіло належить зниклій шведській журналістці

Поліція поки що не подає додаткових деталей.

Знайдене в Данії тіло належить зниклій шведській журналістці
Ким Валль и Петер Мадсен на борту подлодки Nautilus
Фото: Ritzau Foto

Знайдене напередодні біля берегів Копенгагена обезголовлене тіло належить зниклій шведській журналістці Кім Валль, заявила у Твіттері поліція Копенгагена.

Про це свідчить проведений аналіз ДНК. Поліція поки що не подає додаткових деталей. Їх озвучать пізніше на прес-конференції.

Журналістка Кім Валль 10 серпня села на підводний човен "Наутілус" разом з його власником Петером Мадсеном. Вона готувала матеріал про судно, оскільки деякий час його вважали найбільшим приватним підводним човном у світі. Мадсен побудував його на кошти, зібрані за допомогою краудфандингу.

Друг журналістки 11 серпня повідомив, що Валль не вийшла на зв'язок. Мадсен заявляв, що він висадив журналістку на берег увечері 10 серпня, після чого на човні сталася аварія. Йому вдалося врятуватися, причетність до зникнення жінки він заперечував. Човен знайшли 12 серпня. Пізніше Мадсен повідомив, що Валль загинула в результаті нещасного випадку.

Напередодні, 22 серпня, біля берегів Копенгагена знайшли жіноче тіло без голови, рук і ніг. Тіло відправили на експертизу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram