ГоловнаСвіт

Мадуро попросив Росію і Ватикан допомогти відбити "військову загрозу" з боку США

Посол Ватикану закликав Росію допомогти послабити напруження у Венесуелі.

Мадуро попросив Росію і Ватикан допомогти відбити "військову загрозу" з боку США
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро закликав Росію і Ватикан допомогти відбити "військову загрозу" з боку США і заявив, що незабаром поїде в Москву, щоб зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Посол Ватикану, який відвідав Москву того самого дня, закликав Росію допомогти послабити напруження у Венесуелі, де кілька місяців тривають масові протести, учасники яких звинувачують Мадуро в глибокій економічній кризі.

"Я прошу Папу (Римського - ред.) про допомогу проти військової загрози з боку Сполучених Штатів", - заявив президент Венесуели на прес-конференції в Каракасі. Мадуро додав, що боїться вторгнення США після того, як президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість військової інтервенції проти авторитарного уряду.

Росія назвала ці погрози Трампа "неприйнятними", Мадуро зазначив, що хоче "продовжувати зміцнювати військове співробітництво" з Москвою, щоб відбити американську загрозу.

Нагадаємо, що після попередження Трампа син Мадуро пригрозив "захопити Білий дім".

Протести у Венесуелі тривають уже кілька років, проте активізувалися у квітні. Активісти виступають проти корупції, високого рівня злочинності та за проведення економічних реформ. Із квітня по липень в акціях протесту загинули більш ніж 120 осіб.

США ввели санкції проти Мадуро на початку квітня. Мінфін США заморозив активи президента Венесуели, які перебували під юрисдикцією США. Американцям також заборонено співпрацювати з Мадуро. Обмежувальні заходи запровадили після того, як у Венесуелі скликали Конституційну асамблею, яка може змінювати чинну конституцію і розпускати конгрес країни, контрольований опозицією. Противники Мадуро вважають, що цими заходами президент країни розширює свої повноваження, тим самим намагаючись не допустити дострокових виборів у Венесуелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram