ГоловнаСвіт

В Угорщині повідомили про другий за рік візит Путіна

Президента РФ 28 серпня чекають на відкритті чемпіонату світу з дзюдо в Будапешті.

В Угорщині повідомили про другий за рік візит Путіна
Президент РФ Путин и премьер Венгрии Орбан
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін прибуде в Угорщину вдруге за цей рік, повідомляє Радіо Свобода. Керівник Союзу дзюдоїстів Угорщиhttps://admin.lb.ua/adminни Ласло Товт офіційно повідомив, що президента РФ 28 серпня чекають на відкритті чемпіонату світу з дзюдо в Будапешті.

Він також зазначив, що Путін дав особисту згоду на запрошення цього національного союзу борців дзюдо з Угорщини.

За інформацією Радіо Свобода, Путін прибуде в угорську столицю літаком в аеропорт імені Ференца Ліста на короткий термін в понеділок 28 серпня в другій половині дня. Крім відвідування спортивних змагань, у нього запланована зустріч з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Як очікується, головною темою їхньої бесіди стане обговорення анонсованого кілька років тому проекту збільшення потужностей АЕС в місті Пакш на Дунаї за рахунок російських державних кредитів.

Останній раз Путін приїжджав в Угорщину 2 лютого цього року, щоб провести переговори на тему двосторонніх російсько-угорських відносин і узгодити терміни початку реалізації багатомільярдного інвестиційного проекту створення другої черги АЕС "Пакш-2". Однак з часу останніх переговорів угорський уряд поки що не скористався можливістю отримати хоча б частину російського кредиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram