ГоловнаСвіт

В Іспанії почався суд над підозрюваними в терактах у Каталонії

Четверо чоловіків - єдині живі члени організації з-поміж 12 терористів, яких підозрюють у підготовці терактів.

В Іспанії почався суд над підозрюваними в терактах у Каталонії
Теракт в Барселоне
Фото: EPA/UPG

В Іспанії сьогодні почався суд над чотирма членами ісламістської організації, звинуваченими в причетності до теракту в Барселоні минулого тижня.

Про це повідомляє

агентство Рейтер

"Четверо чоловіків - єдині живі члени організації з 12 терористів, яких правоохоронці підозрюють у підготовці терактів. Їх доставили під посиленою охороною з Барселони до Мадрида на слухання у Високому суді", - йдеться в повідомленні.

Серед підозрюваних

- Дрісс Укабір, чий паспорт знайшли в мікроавтобусі після атаки в Барселоні. Він сам звернувся до поліції, наполягаючи на власній невинуватості. Він стверджує, що документи в нього вкрав молодший брат, 17-річний Муса Укабір, убитий після теракту в Камбрільсі.

Окрім того, до суду прийшов Мухаммед Алла, власник автомобіля Audi, використаного в атаці в Камбрільсі. Одного з його братів - Саїда - тоді вбили, а другий - Юсеф - як вважає поліція, загинув під час вибуху в будинку, який використовували терористи в Альканарі, за день до атаки в Барселоні.

На лаві підсудних опинився також Мухаммед Хуле Чемлал, який постраждав під час вибуху в Альканарі і був заарештований, і Салах ель Каріб, який керував інтернет-кафе в Ріполі, яке, на думку правоохоронців, використовували для відправлення грошей в Марокко.

Зазначають, що під час закритого слухання їм зачитають звинувачення в тероризмі, вбивстві і незаконному володінні зброєю, а також запитають про бажання свідчити перед судом.

Як повідомляють, подальше розслідування може тривати місяці або роки.

Раніше поліція Каталонії підтвердила ліквідацію виконавця теракту в Барселоні Юнеса Абуякуба під час спецоперації в Субіратсі поблизу каталонської столиці. За версією слідства, 22-річний марокканець Юнес Абуякуб був водієм фургона, який 17 серпня в'їхав у натовп у Барселоні. У результаті атак загинули 15 осіб, понад 100 постраждали. Друга атака сталася в каталонському місті Камбрільс, де близько першої ночі фургон спробував виїхати на пішохідну зону на набережній, проте перекинувся. П'ятьох терористів убила поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram